Dakrenovatie

Dak Laten Renoveren

Een dakrenovatie kan veel betekenen: een nieuwe dakbedekking; het dak isoleren of zelfs het volledig herstellen / vervangen van eeng dak.  Welke werken er nodig zijn, is sterk afhankelijk van de staat van het dak. De levensduur van een dak hangt van verschillende factoren af. Inspectie en onderhoud zijn cruciaal, net als de kwaliteit van het product en de installatie.

Voor een goed resultaat bij het renoveren of vernieuwen van een dak, is het essentieel om alle elementen in de dakconstructie te beoordelen en indien nodig te repareren:

 

  • Is het dak nog altijd goed bestand tegen regen, sneeuw of hagel?
  • Voldoet het dak aan de huidige brandveiligheidseisen?
  • Zijn de dakgoten en zinkwerken nog in orde?
  • Voldoet het dak aan de isolatienormen voor 2020?
  • En meer…

Premies en Subsidies Voor Renovaties

Als je een dakrenovatie of dakreparaties laat uit voeren kan je gebruik maken van verschillende premies en andere financiële steunmiddelen. Het hangt echter af van geval tot geval en wat jouw:

  • Locatie is
  • Inkomsten zijn
  • Leeftijd
  • ….

Wij helpen je graag met een premiebegeleiding zodat jij maximaal kan recupereren op wat je recht hebt.

Vrijblijvende Offerte Aanvragen?

De prijs van een nieuw dak of dakrenovatie hangt af de staat waarin jouw dak verkeert. Graag een correcte prijsofferte krijgen?

Renovatie van Platte Daken

Verkeert jouw dak in een slechte staat of zijn er zeer frequent lekkages? Misschien is het dan tijd om te denken aan een renovatie of vernieuwing van je plat dak. Niet bij alle daken is er een volledige renovatie nodig, zo kan de roofing herstellen al voldoende zijn. Maar het is wel de uitgelegen om ook de dakisolatie in orde te brengen.

De Vlaamse Overheid over Dakrenovaties

De Vlaamse overheid heeft een wet bevestigd waarbij vanaf 2020 elk dak een dakbescherming moet hebben die voldoet aan de strengere ecologische richtlijnen. Elk nieuw gebouw of te renoveren huis moet op deze manier instemmen met de EPC (Energy Performance Certificates) en de EPB (Energy Performance Indoor Climate) -waarden en -vereisten op het gebied van vitaliteit en op het gebied van binnenatmosfeer.

Kostprijs Nieuw dak / Dakrenovatie

Het totale kostenplaatje van een nieuw dak of dakrenovatie bestaat uit: kosten van het materiaal alsook de arbeidskosten. Om een duidelijke en transparante prijs te geven maken wij graag een vrijblijvende offerte.

Offerte Aanvragen