Dakisolatie Izegem

Dak Laten Isoleren

Op zoek naar dakisolatie Izegem? Uw dak isoleren zorgt ongetwijfeld voor een betere verwarming van uw huis en een aanzienlijke besparing. Want warmte stijgt namelijk naar boven, en er kan maar liefst 25% van de warmte verloren gaan wanneer er dak niet geïsoleerd is. Dakwerken Izegem isoleert daken volgens de norm van 2020 en isoleert zowel hellende, platte daken als zolders.

Het isoleren van een dak kan flink schelen in de portemonnee op het einde van de maand. Een isolatie van een dak is dus een investering voor de toekomst.

Prijs Dakisolatie Izegem

De totale prijs van de dakisolatie hangt van enkele zaken af:  de totale oppervlakte op te isoleren (m²),  materiaalkeuze, de aanwezigheid van een onderdak, huidige staat van het dak, en of er nog andere dakrenovatie werken dienen uitgevoerd te worden.

Hieronder vind je de gemiddelde prijzen terug voor dakisolatie.

Dakisolatie?Plaatsing DakisolatieGemiddelde Prijs Per m²
Hellend DakLangs binnen€ 20-50 (excl. afwerking)
Plat DakLangs binnen€ 30-40 (excl. afwerking)
Hellend DakLangs buiten€ 40-60 (excl. afwerking)
Plat DakLangs buiten€ 70-115 (incl. afwerking)
ZoldervloerOp zoldervloer€ 25-35

Komt u in aanmerking voor een subsidie, en wat is de totaalprijs voor een dakisolatie? Contacteer dakwerken Izegem vandaag nog voor een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvende Offerte Aanvragen?

De prijs van een dakisolatie Izegem hangt vooral af van de dikte van de isolatielaag en ook van materiaalkeuze. Graag een correcte prijsofferte krijgen voor een dakisolatie?

Plat Dak Isoleren

Een plat dak isoleren kan worden geïsoleerd op drie verschillende manieren. Warme daken, koude daken en omkeerdaken of “omgekeerd dak”. Verschil ligt vooral in de structuur en manier van isolatie. Op basis van onze kennis en jarenlange ervaring geven we u graag gratis advies wat de beste keuze is om optimaal gebruik te maken van uw dakisolatie.

Zolder Isoleren

Het isoleren van de zolderverdieping is de meest geschikte optie om te besparen op stookkosten. De warmte van de woonruimte verdwijnt niet langer in de zolderruimte hierboven, wat betekent dat je niet zo veel hoeft te verwarmen. Het isoleren van de vloer is ook goedkoper dan het isoleren van het dak. Hoe zoldervloerisolatie wordt aangebracht, hangt grotendeels af van de constructie van de vloer. Dit is hoe je een andere methode gebruikt als het gaat om een ​​ondersteunende structuur in massief beton of houten spanten.

Hellende Daken Isoleren

In een huis met een niet-beschermd dak, gaat er overtollige warmte verloren. Dat kost niet alleen honderden euro’s per jaar aan extra opwarmkosten, het is ook vreselijk voor de natuur. Door een hellend dak te isoleren, zorgt u voor dit probleem en bespaart u op termijn geld uit. Naast het isoleren langs binnen, kan je ook een dak langs buiten isoleren met geïsoleerde dakplaten.

Premies Dakisolatie

Om uw aankoop terug te verdienen, kunt u gebruik maken van premies voor dakisolatie. U kunt steun krijgen van verschillende instanties:

 1. Premies van netbeheerder fluvius
  1. Premie voor dakisolatie (of zoldervloerisolatie). U mag de dakisolatie zelf plaatsen of laten plaatsen door een aannemer.
  2. Burenpremie. Deze premie is voor projectbegeleiders die per project minstens 10 woningen helpen energiezuinig te maken.
  3. Totaalrenovatiebonus. U kunt deze bonus krijgen als u minstens 3 energiebesparende maatregelen neemt.
  4. Voor bepaalde huurders en verhuurders zijn er ook de huur-en-isolatiepremies.
 2. Renovatiepremies: Als u uw dak of een deel van uw dak vernieuwt en tegelijk dakisolatie plaatst, kunt u ook in aanmerking komen voor de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen, op voorwaarde dat uw woning minstens 30 jaar oud is en uw inkomen niet hoger is dan een vastgelegd bedrag.
 3. Gemeentelijke en provinciale premies: In enkele gemeenten kunt u een gemeentelijke of provinciale premie krijgen voor dakisolatie. Vind uw gemeentelijke en provinciale premie

Bron: https://www.vlaanderen.be/premies-voor-dakisolatie

Doordat we vaak te werken hebben met dakisolatie projecten om & in Izegem, zijn we dan ook goed op de hoogte van lokale & regionale premies.

Soorten dakisolatie

Dakisolatie loont. Het is een investering die zichzelf snel terugverdient en waarmee u op lange termijn veel geld kunt besparen. Het assortiment isolatiematerialen is behoorlijk uitgebreid. In onderstaand overzicht vindt u meer informatie over de verschillende soorten dakisolatie en de eigenschappen ervan.

Minerale wol

Glaswol, Rotswol, Gespoten Glaswol

Minerale wol zoals glaswol en steenwol zijn gemakkelijk te verwerken en isoleren zeer goed. Omdat minerale wol relatief goedkoop is, biedt het over het algemeen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Minerale wol wordt veel gebruikt bij de isolatie van hellende daken, zoldervloeren en spouwmuren.

Milieuvriendelijk dakisolatie:

schapenwol, papiervlokken, houtwol, kurk, hennep

Als ecologisch bouwen belangrijk voor je is, dan kun je uitkijken naar dakisolatiematerialen zoals schapenwol, vlokken papier, houtwol of hennep. Deze materialen hebben niet alleen een kleine ecologische voetafdruk, maar zijn ook dampopen en hebben een hoge warmteopslagcapaciteit, wat gunstig is voor het binnenklimaat.

Kunststof Isolatie

Gespoten PUR, PIR-isolatieplaten

Plastic materialen zoals EPS, XPS, PUR en PIR zijn allemaal chemische (harde) schuimen op basis van petroleum. Het zijn lichte materialen die goed isoleren en ongevoelig zijn voor vocht. Daarom zijn vooral de kunststof isolatieplaten (zoals PIR isolatieplaten) zeer geschikt voor isolatie van platte daken of voor gebruik in vochtige omgevingen zoals gevels en kelders.